Sukujuhlamme 15.6.2019

Kuopioon Iso-Valkeiseen saapui lähes kuusikymmentä Reko Herrasen sukuun kuuluvaa. Savossa Herrasten ’mailla’ kun oltiin, suurin osa meistä oli Keskisestä Suomesta. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Sotkamosta ja Helsingistä. Ilahduttavaa oli, että toisen ja kolmannen polven Herrasia oli juhlassa mukana. Juhlan aluksi kunnioitimme hiljaisella hetkellä poisnukkuneita jäseniämme. Sukukokousasiat saimme hyvään päätökseen ’kopautetuksi’ aamupäivällä.

Lounaan jälkeen kajautettu Savolaisen laulu aloitti sukujuhlamme. Sukumme asioissa pitkälle pysyttiin sukukirjamme valmistumista odotellessa. Sukututkimuksemme aloittanut Keijo Tidenberg valotti sukuhistoriamme vuosisatoja ennen Rekoa sekä maakirjojen merkintöinä Herrasten esiintymistä omistuksineen eri maakunnissamme. Seppo Herranen puolestaan raotti jo tulevan sukukirjamme kansia ja valmiita osia. Sukutietojen tarkistamista vielä viimeistellään, muilta osin kirjan sisältö on painovalmis. Aimo Konttinen  viihdytti meitä taidokkaalla soitollaan sekä laulaja Kirsi Roiton säestäjänä. Muistelukirjoituskampanjaan osallistui tällä kertaa kaksi kirjoittajaa. Sirkka Stoltin johdolla raati valitsi Vuoden kirjoittajaksi Marjatta Suomalaisen Kotalahdesta. 

Olemme 'kasvu-uralla'

Puheenjohtaja Hannu Herranen: 'Sukutapaamisemme ennätysrunsas
osanotto yllätti mieluisasti ja antaa uskoa seuran tuleville toimille. Seuran jäsenmäärän kasvu on ollut vakaa. meitä on jo lähes 120. Myös jösenuskollisuus on korkea.'

Herrasia 1450-luvulta

Sukututkija Keijo Tidenberg: Varhaisimmat maininnat Herrasista ovat Lempäälästä ja Hollolasta 1450-luvulta. Sukuhaaroja on liikkunut sieltä Hämeeseen, Pohjanmaalle ja Savoon. Mutta lopullista vastausta Reko Ollinpojan juurista ei ole vielä löytynyt.

Vuoden kirjoittaja

Muistelukirjoituskampanjan Vuoden kirjoittajaksi valittiin Marjatta Suomalainen. Niilo Herraselle Kurusta luovutettiin kunniakirja 'Ansioista sukumme perinnetietojen muistiin merkitsijänä ja sukulehtemme ahkerana ja monipuolisena sisällöntuottajana'.

Musiikkia

Musiikillaan meitä viihdytti Duo Sininen Huivi, solistina Kirsi Roitto ja säestäjänä Aimo Konttinen Herrasten suvusta, aikanaan harmonikan soiton Suomen mestari. Aimo taituroi myös sooloesityksiä harmonikallaan.